zondag 5 juni 2016

Temperature Blanket update Mei en de uitvinding van de eeuw!


Na een flinke inhaalslag kan ik eindelijk de maand mei van m'n temperature blanket laten zien. Ziet er al zomers uit hè? Nog een maandje en ik ben al op de helft!! De dagen van juni die nu al geweest zijn moet ik nog doen hoor. Maar ik ben veel te druk geweest dit weekend en ik kan nou ook weer niet al te veel haken. Uit voorzorg doe ik wel een bandage om, maar dat wil ik ook niet te veel doen. Straks blijft er een hele witte plek op mijn arm over en de rest is wel lekker bruin, whahaha.
Gister ben ik gezellig naar de Beekbergse Wolhal geweest en ik heb een heleboel nieuwe katoentjes er bij en steekmarkeerders (ik weet niet hoe het kan, maar ik raak die krengen áltijd kwijt) en oogjes. Ik wil voor mezelf namelijk ook nog een Groot haken. Én echt het allergaafste apparaat ever, maar daar kom ik zo nog op terug :D
Vandaag heb ik het lekkerste ijs van Nederland gegeten. Nou ja, ze zeggen zelf dat het het lekkerste ijs van de Veluwe is, maar ik vind dat ze heel Nederland er bij moeten trekken, whahaha. Heerlijk vanilleijs met slagroom en aardbeien. Het is dat ik er niet om de hoek woon, anders was ik daar echt elke dag ijs gaan halen ;) Ik heb er zelfs nog een baby eekhoorntje zien rennen.

En dan nu de uitvinding van de eeuw!! De wolwinder!!


Vrijdag bedacht ik me dat ik toch wel errug graag een wolwinder zou willen en gister heb ik hem cadeau gekregen. Wát een geweldig ding zeg. De verrassing was ook supergroot toen ie in het echt wit met roze bleek te zijn in plaats van wit met rood. Maar het was nog wel even prutsen (we zijn zelfs teruggegaan naar de winkel) omdat de geleider de hele tijd om viel. Maar ik wilde er niet te hard aan trekken, want ik was als de dood dat ik het zou slopen. Ik ben erg onhandig moet ik er bij vermelden ;) Maar goed, terug naar de winkel dus en er bleek niets mis mee te zijn. Ik moest die geleider alleen verder uit trekken, whahaha.
Maar sindsdien ben ik constant bezig met het maken van 'nieuwe' bolletjes. En het is superhandig dat je gewoon de draad vanuit het midden kan pakken als je zo'n 'yarncake' hebt gemaakt. Óf je doet er een stuk wc-rol in het midden, dan kan je ook een spindel gebruiken die vanzelf meedraait. Ik heb een stuk of 10 stukken pvc-buis op maat gezaagd en er een sleuf in gemaakt en dat gebruik in nu. Echt ideaal, Ik kan iedereen een wolwinder aanraden!!


Kijk, dit is het resultaat van zo'n bolletje katoen. Het ziet er meteen uit alsof je je katoen uit een of andere hele fancy winkel hebt, whahaha. Het opbergen is nu ook meteen een stuk makkelijker. Bij mij ligt m'n katoen in een enorme bak onder de salontafel en telkens als ik een bolletje wilde pakken draaide alles in elkaar. Als het goed is, is dat verleden tijd zodra ik al mijn bolletjes heb opgewonden. Maar dat is nog een klus op zich hoor ;) Ik doe het gewoon stukje bij beetje en alle restjes wol maak ik eerst aan elkaar zodat ik een grote regenboogbol kan maken.  Eerst maar eens verder gaan met de deken en de mandala. En ik ga ook nog een C2C kussen in opdracht haken. Dus ik heb voorlopig genoeg te doen.

Fijne avond allemaal!!
Liefs,
Lola

14 opmerkingen:

  1. Leuk idee de warmtedeken!
    Ja de wolwinder zo handig maar kan haar met de acryl bollen niet onaangebroken opwinden want dan loopt de draad eraf dus... gebruik haar als de bol slap wordt en dan werkt het fijn.
    Jammer dat je mijn tekst niet hebt gelezen schrijf niet veel maar het antwoord op jouw vraag staat wel in mijn tekst hihi, je weet nu hoe groot de mandala van mij is, hoe groot is ze van jou na deel 12?
    groetjes van Marijke

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Jaaaa gaaf hè, uiteindelijk komt ie op mijn bed te liggen. Maar ik heb nog wel even te gaan :)
      Ik heb bijna geen acryl in huis, maar ik ga het zeker eens uitproberen met de wolwinder.
      En ik zie nu dat ik er helemaal overheen heb gelezen, over de grootte van je Mandala. Ik heb alleen het aantal steken gezien. Ik heb geen idee hoe groot zie van mij nu is, ik schat rond een meter in doorsnee.

      Liefs,
      Lola

      Verwijderen
  2. Heel mooi al het warmtedeken. Een wolwinder moet ik mij ook nog eens aanschaffen.Is super makkelijk.

    Vrienfelijke groetjes, Tinne

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zo'n wolwinder is de investering écht waard! Mijn zoon heeft ook al een paar bolletjes voor me gedaan, maar hij mag er alleen aankomen als ik in de buurt ben ;)

      Liefs,
      Lola

      Verwijderen
  3. Oh ja, dat lijkt me superhandig, die wolwinder!
    En je deken is zoooooooo mooi! Het lijkt of hij al bijna af is en je zit nog maar in de helft!Dat wordt echt een kunstwerk!
    Veel plezier met al je haakwerk, en doe maar voorzichtig met je pols,
    Groetjes, Sigridx

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is echt echt écht een aanrader :D Ik snap werkelijk niet dat ik nooit eerder op het idee gekomen ben, whahaha.
      M'n deken is echt al een pareltje hè, alleen als het zulk lekker weer is, is het ontzettend warm als je er mee bezig bent. Gelukkig hoef ik normaal gesproken maar 1 toer per dag te doen :)

      Liefs,
      Lola

      Verwijderen
  4. Reacties
    1. Whahaha ja hè :D Bedankt voor het lenen van de tuin ;)

      Verwijderen
  5. Gorgeous ! Gorgeous ! Gorgeous !!!!!!!!!
    Have a shinny week !
    Anna

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Thank you!! :D
      I wish you the best sunny summer week as well!

      Love,
      Lola

      Verwijderen
    2. Leuk dat je met mij mee gaat met haakcreatief, je vroeg komen er nog meer kleuren ja het loopt langzaam op naar andere kleuren ook heerlijk om restjes op te ruimen had nu al een bolletje op en met een restje van uitgehaalde wol kon ik de tweede afmaken, jippie! (van ieder kleurtje minstens twee want in een rij erboven worden 2 blokken van de laatste toer herhaald!
      fijne dag,
      groetjes van Marijke

      Verwijderen
    3. Graag gedaan hoor, ik vind het een superleuke blog! En wat een goed idee, om op deze manier restjes op te maken. Ik moet daar ook nog steeds iets op verzinnen. Misschien ga ik ook wel zo'n deken maken :D

      Fijne dag!
      Liefs,
      Lola

      Verwijderen
  6. Reacties
    1. Thank you! I can add so much 'warm' colors now. Tomorrow it will be 31 degrees :D

      Verwijderen

Bedankt voor de leuke reacties, ik lees ze allemaal met heel veel plezier!