woensdag 30 mei 2012

Luikse Markt en nieuwe projecten

Zo, ik heb eindelijk eindelijk eindelijk een porseleinen vogeltje gevonden die helemaal naar mijn zin is. Zo eentje waar je op slag verliefd op bent en die een ereplaatsje verdient in huis :D Ik heb hem gevonden op de Luikse Markt afgelopen maandag en ik was er serieus al maanden naar op zoek. Het tasje waar hij in zat heb ik de hele tijd als een schat tegen me aangeklemd uit angst dat er iemand tegenaan zou lopen. Hoezo een beetje raar?! ;) Eenmaal thuis heb ik hem helemaal opgepoetst en in mijn vitrinekastje gezet. Gezellig tussen de porseleinen kopjes. Maar nu gaat mijn zoektocht weer verder, want ik wil er nog meer hebben. En allemaal gekleurd en een glimmend laagje. Wat dat betreft ben ik net een ekster hoor. Ook al zit er ergens maar een kleine schittering in die een ander nauwelijks opvalt, ik móet er naar kijken.

Vanmorgen gezellig met zoonlief naar de markt geweest en mijn favo bloemen gekocht. Toen we weer thuis waren, kwam ik erachter dat ik eigenlijk helemaal geen passende vaasjes had. Maar toen kwam de innerhamsteraar in mijn naar boven en bedacht ik me dat ik nog mooie blikjes had bewaard. Daar de bovenkant vanaf gehaald en klaar waren m'n vaasjes. Daarna stond ik voor een volgend probleem. Het tafeltje waar ik de vaasjes op had gezet was bruin. En ik vind bruin absoluut niet mooi. Dus hup, vaasjes eraf, vuilniszak op het balkon, tafeltje naar buiten en wit spuiten maar. Ik ben alleen te ongeduldig om iets laagje voor laagje te verven en het tussendoor weer te laten drogen, dus ik ben in een keer door gegaan. Ach ja, de wind blies de verf snel droog en ik ben nog steeds blij met het resultaat. Krijg nu al de kriebels om weer wat anders te verven. Ik weet alleen nog niet wat.
De foto heb ik trouwens net op het moment gemaakt dat ze zon heel mooi naar binnen scheen, daardoor werd ik nóg blijer van het resultaat. En ja, ik heb écht roze muren in huis.

En dan ga ik nu genieten van een welverdiend ijsje. Op m'n balkon. Wat overigens ook weer een project op zich is :)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor de leuke reacties, ik lees ze allemaal met heel veel plezier!