woensdag 27 januari 2016

Katniss Col en nieuwe haaknaalden


Ik ben bezig met de Katniss Cowl, het patroon komt hier vandaan :) Het was nog best een gevogel om uit te vinden hoeveel steken ik nodig zou hebben, in het patroon gaan ze uit van een x aantal lossen tot je op 65" zit. Maar ik ben niet zo klein als de gemiddelde Amerikaanse, dus ik heb er zo rond de 200 opgezet, whahaha. Als je goed kijkt zie je dat er iets van een glittertje in de wol zit, vind ik wel zo leuk. Ik vind het sowieso een mooie kleur, als moet ik er wel heel erg aan wennen hoor. Ik draag eigenlijk alleen maar zwarte kleding (tot groot verdriet van mijn mams, overigens, whahaha) Maar deze sjaal is al een goed begin. En het is maar goed dat ik een eeuwige koukleum ben, dan maakt het tenminste niet uit dat het zo onderhand wel lente lijkt qua temperatuur. Er gaat wel waanzinnig veel wol in zitten trouwens, ik zit nu op al 3 bollen en ik ben nog niet eens op de helft.


Ik haak deze col met haaknaald nr. 7 en ik heb nog nooit zo'n dikke naald gebruikt, dus dat is wel even wennen. Maar nu kan ik wel ál mijn nieuwe haaknaalden uitproberen en dat is ook wel heel fijn. Deze set heb ik pas gekocht en ze zijn van Opry, ik vind ze echt net zo fijn haken als Clovers en dat had ik niet verwacht om eerlijk te zijn. En nu heb ik eindelijk mijn collectie kunnen opschonen. Alle gewone ijzeren heb ik weggedaan en alleen deze en mijn Clovers bewaard. Nu heb ik wel dubbele maten, maar dat is alleen maar handig. Om een of andere onverklaarbare reden gaan mijn haaknaalden wel eens aan de wandel en dan zoek ik me weer een ongeluk, whahaha.


Dit superschattige beestje heb ik ook nog gehaakt, Het is een Quaggan en komt uit een spel. Ik heb ook nog een 'jongensversie' gemaakt. Die is lichtblauw met aquablauwe stippen, en uiteraard zonder strikje. Dat strikje heb ik er trouwens zelf bij bedacht. Vind ik net wat leuker staan :)


Fijne avond allemaal!
Liefs,
Lola

(Oh ja, dit is mijn honderdste blogbericht, best veel al zeg ik het zelf!)

6 opmerkingen:

 1. Je col wordt mooi, in het echt is de kleur wel wat warmer, vind ik. Dat beestje is weer super cute:). Enne, gefeliciteerd met je honderdste bericht. Dat er nog maar veel mogen volgen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel :D Jaaaa, gaat hard hè, whahaha. Maar ik vind bloggen weer echt leuk, dus er komen er nog zeker 100 bij!

   Verwijderen
 2. Grappig beessie ;) En ja ik heb ook graag extra haaknaalden in huis,die dingen zijn dol opverstoppertje ;) Mooie col!
  Groetjes, Wendy

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Whahaha vreemd is dat hè. Is net zoiets als met sokken, die wandelen ook altijd uit de wasmachine. Daarom heb ik alleen maar zwarte sokken en mijn zoon en man ook. Dan valt het niet zoveel op als er eentje (zeg maar gerust een paar) kwijt is ;)

   Liefs,
   Lola

   Verwijderen
 3. Lovely creations !!!!
  Have a nice day !
  Anna

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor de leuke reacties, ik lees ze allemaal met heel veel plezier!