dinsdag 12 februari 2013

Uiltjesmutsje en kussenhoezen

Dit allerschattigste mutsje heb ik vandaag gehaakt. Het is voor niemand in het bijzonder, maar ik wil gewoon alles kunnen haken ;) Ik ben wel van mijn geloof afgevallen, want ik heb het met een veel grotere haaknaald gehaakt. Normaal gesproken ben ik vergroeid met haaknaald nr. 3 Oké, ik heb wel met dubbelde draad gehaakt, maar toch. Ik ben helemaal verliefd op het resultaat :D Sowieso zijn uiltjes ontzettend schattig en slim en aangezien ik altijd denk alle wijsheid in pacht te hebben komt dat wel goed uit ;)

Deze dag stond en staat in het het teken van alle onafgemaakte dingen in elkaar zetten. En ik heb eindelijk een manier bedacht om een stuk stof als achterkant van mijn geborduurde kussen te krijgen. Gewoon, old skool, met de hand. Niks naaimachines, haken zal ik! Ik weet alleen nog niet wat voor sierrandje is zal gebruiken. Picotjes is leuk, maar een ruchesrandje natuurlijk ook. Wat een dilemma's weer zeg... Mijn vogelhuisjes zijn nog steeds niet af, ik vrees dat dat ook een 86-jaren project gaat worden. Het is gewoon nog steeds een luxeprobleem.

Mijn nieuwe lamp hangt ook sinds zondag en ik voel me net een prinses in een mooi kasteel. Het staat zo ontzettend chic en eindelijk heb ik fatsoenlijk licht boven de eettafel en kan ik daar ook 's avonds aan werken. Nu kan ik nóg meer doen op een dag :D Ik moet alleen nog een oplossing vinden voor de tafel, die wankelt nogal en ik moet hem zo'n beetje iedere week wel aandraaien. Zwaar onhandig natuurlijk. Vastlijmen vind ik doodzonde, die tafel is antiek en hij zal ooit een keer uit elkaar moeten. Maar goed, komt tijd, komt raad.

Dit is het twee petit fourtje, mijn favoriet. Ik heb alleen een andere kleur voor het gebakje zelf gebruikt. Deze kleur vind ik mooier. En ik vind het zo gaaf om te doen. Eerst dacht ik dat het niks voor mij zou zijn, maar nu ik er mee bezig ben, vind ik het heel erg leuk. Ik moet er wel bij zeggen dat dat alleen zo is doordat er ook een eind aan zit. Zo eens per week vind ik het leuk. En nu er al twee in mijn letterbak staan is het helemaal gaaf. Als je snel kijkt valt het niet eens op. Mijn letterbak is mijn trots en ik heb er porseleinen hertjes in en nu dus ook de petit fourtjes. Daarom blijf je er ook steeds naar kijken :D

Nou, ik ga genieten van mijn zeer productieve avond!

1 opmerking:

  1. Hey Lola,
    Heb je misschien een patroon van dat uilenmutsje? Hij is echt superschattig! :)

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor de leuke reacties, ik lees ze allemaal met heel veel plezier!