dinsdag 15 december 2015

Gehaakte ananassen, dekens en glitterrozen


Hallo allemaal! Ik heb hem éindelijk af, de gehaakte ananas van wolplein.nl Ik had hem al maanden bijna klaar. Ik moest alleen nog de bladeren, maar ik kon er gewoon de puf niet voor opbrengen. Maar nu die af is, vind ik hem fantastich! Wat een schatje he :) In de bladeren heb ik pijpenragers gedaan, zodat ze beter omhoog blijven staan en ik ze nog een beetje kan vormen. Zo'n gehaakte ananas heeft natuurlijk weinig nut, maar ter decoratie is ie des te leuker. Als kerstmis weer voorbij is en alles is opgeruimd kan ik hem écht een plekje geven. Maar voor nu geniet ik nog lekker van m'n kerstboom.
Doen jullie de lampjes van je kerstboom 's nachts trouwens uit? Ik wel, ben veel te bang voor brand. Maar ik heb begrepen dat er mensen zijn die ze gewoon aanlaten :)


Ik heb ook weer een deken gehaakt, deze is eigenlijk voor op het balkon. Maar daar zit nu toch niemand, dus ligt ie binnen.  En verrassend verrassend; wéér regenboogkleurtjes. Ik kan er niets aan doen, ik vind dat gewoon té leuk ;) Het zijn gewoon simpele stokjes trouwens, telkens 3 toeren gekleurden en 1 toer wit. En om de rand zitten 2 toeren vasten. Elke keer als ik de deken zie heb ik zin om m'n balkon weer te vullen met bloemen en planten. Dat zit er voorlopig nog niet (gelukkig maar) maar als het zover is ga ik weer los en heb je amper plek over om te zitten, whahaha.


Voorlopig moet ik het dus maar doen met glitterrozen ;) Die koop ik elk jaar weer rond kerst en ik blijf ze leuk vinden.

Donderdag gaan mijn zoon en ik kerstboommerinques maken voor het kerstontbijt op school. Ik hoop dat ze lukken. Ik heb ze nog nooit eerder gemaakt. Maar zo moeilijk zal het niet zijn, de oven doet het meeste werk tenslotte. De ovendeur dicht laten zal het zwaarste zijn ;) Ik zal het resultaat hier nog wel laten zien.

Fijne dag iedereen!
Liefs,
Lola

5 opmerkingen:

 1. Super gaaf, die ananas. Krijg spontaan zin in de zomer

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ook, dus dit is niet helemaal het goede moment om zomerse dingen te haken/posten, whahahaha ;)

   Verwijderen
 2. Wat een super grote leuke vrolijke ananas! Geeft direct een zomers gevoel :-))

  Lieve groetjes, Tinne

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor de leuke reacties, ik lees ze allemaal met heel veel plezier!