woensdag 17 februari 2016

Postcrossing


Jaren geleden ben ik begonnen met Postcrossing, mijn grootste hobby na haken. Toen raakte ik mijn wachtwoord kwijt en werd het sturen van kaartjes over de hele wereld me een beetje te kostbaar en ben ik er mee gestopt. In oktober 2014 tóch maar weer begonnen, want het begon weer te kriebelen en sindsdien ben ik weer een fanatiek Postcrosser. Ik vind het idee van kaartjes sturen naar en krijgen van onbekenden van over de hele wereld zó ontzettend leuk. Ik kan uren bezig zijn met het vinden van een kaartje en er iets leuks opschrijven voor de ontvanger. Bij standaard zinnetjes hou ik het liever niet, ik probeer er altijd wel iets leuks om te zetten. En als ik écht niets weet zet ik er een leuke spreuk op of een mooi motto.Kijk, dit zijn de meeste kaarten die ik tot nu toe ontvangen heb, ik heb er een muurtje in de gang mee 'behangen' Ik vond het zonde als ik niets met de kaartjes zou doen en nu zie ik ze elke dag. Elk kaartje wat ik verstuur scan ik in en ik heb hele mappen per land gemaakt op mijn laptop en zo hou ik alles netjes bij. Mijn 'sport' is een beetje om kaartjes te vinden die niet meer kosten dan een euro, maar dat is nog best wel lastig. Ik wil echt postkaarten versturen en in winkels zijn die best lastig te krijgen. Dus als jullie nog tips hebben lees ik het graag :D Al moet ik zeggen dat er in Deventer een waanzinnig leuke kaartenwinkel zit! Écht een aanrader als je eens in de buurt bent. Toevallig heb ik gister bij Wibra kaarten kunnen scoren, 5 kaarten voor maar 0.79 echt superleuk, ik ga ze denk ik niet allemaal versturen, er zullen er ongetwijfeld een aantal op mijn 'kaartenmuur' belanden. Ik hang ze gewoon op met een stukje washitape en eens in de zoveel tijd hang ik er weer anders. Ik zal er een keer een foto van maken :)Deze ontzettend leuke punaises heb ik er ook nog gevonden. Doordat ik al zoveel kaarten heb ontvangen was ik zo'n beetje door mijn gekleurde 'platte' punaises heen en ik kon nergens leuke vinden. Dus toen ik deze gister zag liggen móest ik ze natuurlijk wel meenemen :) Ik hang alle kaartjes in de gang op met punaises. Eerder hing ik ze op met tape, maar alles viel gewoon weer net zo hard naar beneden, dus dit leek me een betere oplossing, whahaha. Als dit muurtje vol is heb ik niet zo heel veel muren meer over waar ze kunnen hangen, maar daar vind ik tegen die tijd nog wel iets op. Ik ga er in ieder geval niet mee stoppen, daar is het veel te leuk en verslavend voor. Je kan er voor kiezen om ook kaartjes te ontvangen en te versturen van/naar je eigen land, maar dat vind ik niet zo leuk. Wat het voor mij juíst leuk maakt is het leren kennen van mensen in andere landen. Buiten het kaarten sturen om vraag ik ook vaak dingen die ik wil weten over een stad waar ik heen ga en zo. Zo krijg je hele andere dingen te horen dan wanneer je het opzoekt op internet. Ook errug handig voor wanneer ik naar Warschau ga.

Zo, dan ga ik nu nog maar even naar de wolwinkel en nog een toer van dé deken haken :)
Fijne dag allemaal!
Liefs,
Lola

9 opmerkingen:

 1. Da's een leuke hobby! En je hebt al een mooie verzameling op die muur! Ik kan je niet echt tips geven om goedkope kaartjes te vinden, behalve soms op de wekelijkse markt?
  Haak nog maar fijn vandaag!
  Groetjes, Sigrid

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Gaaf hè, dit zijn alleen de kaarten van de tweede ronde zeg maar. Ik heb er een paar nog niet opgehangen, maar dat komt doordat ik de langwerpige en 'horizontale' kaarten afwissel en daar dan een rijtje van maak. Oeh, da's een goeie, daar ga ik zeker eens kijken!

   Jij ook een fijne dag!
   Liefs,
   Lola

   Verwijderen
 2. Leuke kaarten. Ben ook dol op franse teksten. Wahaha, zelfs je punaises kleuren leuk bij je deken. Stylish verantwoor, dus :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Whahahaha goed hè, toch een soort van orde in de kleurenchaos ;)

   Verwijderen
 3. Prachtige collectie! En natuurlijk een zeer leuke hobby!
  De duimspijkers vind ik super kleurig :-))

  Lieve groetjes, Tinne

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Is weer eens iets anders dan haken, whahaha.

   Liefs,
   Lola

   Verwijderen
 4. Nog nooit van gehoord, postcrossing. Meld je je dan aan en dan krijg je adressen van mensen die graag een kaart willen ontvangen of zo? Ziet er in ieder geval wel vrolijk uit op je muur!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is echt superleuk! Je maakt een account aan en dan kan je (in het begin maximaal) 5 random adressen aanvragen en dan kan je op de accounts van die mensen lezen waar ze van houden en ze een beetje 'leren kennen' en voor elke kaart die jij stuurt en die ontvangen/geregistreerd is krijg je van een willekeurig iemand een kaartje terug. Op de basisschool van mijn zoon hebben ze het ook met de hele klas gedaan.
   En het is altijd een verrassing wat je krijgt, soms krijg je ansichtkaart en soms een envelop met een heleboel kaarten en een klein cadeautje. Je hebt er ook mensen tussen zitten die willen dat een kaart aan allerlei eisen voldoet, maar daar trek ik me eigen vrij weinig van aan. Want het zelf uitzoeken maakt het juist zo leuk.

   Verwijderen
  2. Oh ja, elke keer als je ene adres aanvraagt krijg je een unieke code die je ook op de kaart moet schrijven. Op die manier kan de ontvanger het registreren :)

   Verwijderen

Bedankt voor de leuke reacties, ik lees ze allemaal met heel veel plezier!