woensdag 12 februari 2014

Het leed dat behang afkrabben heet

Whahaha, weer geen foto deze keer, ik heb niets om te laten zien. Nou ja, dat eigenlijk wel hoor. Ik heb genoeg om te laten zien. Genoeg zooi om precies te zijn, en dat is nou datgene wat ik jullie wil besparen ;)
Mijn vorige post ging over het opknappen van ons huis. Nou, we zijn begonnen hoor. In de gang welteverstaan. Die is nu kersenrood en roze metallic, hartstikke leuk als je níet in een halve grot woont waar je een nachtkijker nodig hebt om überhaupt binnen te komen ;) Vol goede moed zijn we dus begonnen, eerst wilden we over het behang heen verven, maar da's onbegonnen werk, dus hup, het behang er af. Wist ik veel dat er 86 lagen behang onder zaten. En in plaats van heel mooi antiek papieren behang of een mooie houten muur die niet zou misstaan in een kasteel uit de Gouden Eeuw zit er bij ons gewoon een gipsen muurtje onder. Helaas, helaas. Het plamuurmes en ik zijn nu beste vrienden en de bouwmarkt is mijn nieuwe hangout. Gister uren en uren bezig geweest en gekrabd en geschuurd en alles natgemaakt en het hele riedeltje begon weer overnieuw. Het is er nu nog niet allemaal af hoor, maar we gaan er nu weer bouwbehang tegenaan gooien en dan pas schilderen. Zo'n gipsen muur is zo kwetsbaar en het zou zonde zijn van al het werk.
Maar het wordt MOOI, dat hou ik mezelf maar voor ogen. Mooi, licht, wit. En hoe vaker ik het zeg, hoe meer ik er in ga geloven. Leuk muziekje op de achtergrond (verslavend joh, dat Spotify) en Pinterest die standaard open staat en ik ga als een speer :D

Fijne dag allemaal!
Liefs,
Lola

8 opmerkingen:

 1. Wat een extra ruimte zul je hebben als je alle laagjes behang eraf gepulkt hebt! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Whahaha, het scheelt alles bij elkaar een centimeter ofzo ;) Nu weer in de weer met van de vulspul, zitten allemaal butsen in de muur.

   Verwijderen
  2. Zal ik je eerlijk vertellen dat ik behang af krabben net zo'n ontspannen werkje vind als haken.
   Succes nog met je kluswerk.
   Marja

   Verwijderen
  3. Wow, echt waar? Ik kan me daar echt niks bij voorstellen. Zolang je er hele stukken van af kan trekken en daarna nog een beetje met een plamuurmes in de weer moet vind ik het niet erg. Behangen an sich ook niet. Maar het eindeloos afkrabben en vervolgens weer op de zoveelste laag uitkomen is niet mijn ding ;)
   Geef mij maar een klopboor of een verfroller, dan ben ik in mijn element.

   Verwijderen
  4. Ik kom hier via via terecht en ben onder de indruk van je vlotte schrijfstijl. Mooie tekst hierboven en heel herkenbaar. Binnenkort moet ik ook gaan behangen, ben nog in de fase van het behang uitkiezen (gelukkig geen krabwerk deze keer)
   Loungen in de bouwmarkt doe ik ook! (mooi gezegd)

   Als je een leuk cadeautje wil voor je nieuwe huis, neem dan een kijkje bij mijn giveaway:

   http://homeiswherethedachshundis.blogspot.be/2014/02/giveaway-willie-whale-and-pocheke.html

   Misschien kan je me ook nog helpen door extra volger te worden. Ik haal mijn weddenschap namelijk niet en vind mezelf behoorlijk zielig! :)

   Verwijderen
  5. Oh, dankjewel! Wat een ontzettend leuk berichtje, Brigitte :D ik word er helemaal blij van, whahaha. Voor in de woonkamer 'moet' ik ook nog behang uitzoeken, maar mijn smaak lijkt per dag te veranderen. Heel, heel, heel irritant ;)
   Ik ga meteen kijken op jou blog, ben heel benieuwd :D

   Verwijderen
 2. Goed bezig! Weet zeker dat het top wordt:)

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor de leuke reacties, ik lees ze allemaal met heel veel plezier!