donderdag 14 januari 2016

Mijn gehaakte flamingo is éindelijk af


Eindelijk, eindelijk, eindelijk heb ik mijn flamingo af! Ik ben er nu weer helemaal verliefd op, (jaja, op zo'n beetje alles wat ik haak) maar toen het wéér niet lukte met het haken van de veren heb ik hem/haar echt vervloekt hoor, whahaha. De bolletjes katoen vlogen echt door de kamer. Maar dankzij een tip is het dan toch gelukt :D Ik heb er de krokodillensteek voor gebruikt en dat ging echt fantastisch.


Ik ben stiekem heel erg trots op het resultaat. Ik kan het werkelijk niet uitstaan als ik iets niet kan of als iets me niet lukt terwijl ik weet dat het me wel zou moeten lukken. Maar soms loop je dus tegen dit soort frustraties aan ;) Voor de oogjes heb ik gekozen voor 'echte' oogjes in plaats van ze er op te borduren, nu vind ik het veel sprekender staan. En in de hals heb ik een stuk ijzerdraad gedaan zodat die niet omknakt. Er spelen toch geen kinderen mee en hij hoeft niet in de was, dus dat kan prima :) Op deze manier heb ik er toch een béétje mijn eigen draai aan kunnen geven, want ik volg nooit precies een patroon. Eigenwijs hè, dat is mijn middle name, whahaha.


Nu heb ik meteen zin om nog een flamingo te haken, maar dan met hele andere kleuren. Nou ja, hele ándere kleuren?! Zwart/grijs/wit/roze of zo, da's niet zo heel anders dan nu hè ;) Maar ik ben nu eenmaal verslaafd aan roze, kan ik ook niets aan doen. En ik zou niet anders willen.
Nou vooruit, nog één foto dan. Niet omdat het moet, maar omdat het kan zullen we maar zeggen.


Heeft het bij jullie ook gesneeuwd trouwens? Of sneeuwt het nog steeds? Ik ging net naar de supermarkt en op de heenweg zijn we kletsnat geregend en toen we klaar waren met boodschappen doen en we de supermarkt weer uitliepen sneeuwde het opeens. Helaas wel natte sneeuw, maar toch :) Het doet me denken aan de wintersportvakanties met de hele familie toen ik nog een kind was. Dat was zo'n fijne zorgeloze tijd.

Ik ga weer lekker verder haken.

Fijne avond allemaal!
Liefs,
Lola

21 opmerkingen:

  1. Wat een schatje. Echt super mooi gemaakt. Btw leuke foto's 😀

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Echt wauw, hij is prachtig! Mooie plek ook voor m, voor elkaar gemaakt ;)
    Ik hou ook van roze en soms moet ik mij er toe zetten eens wat andere kleuren te kiezen. Wat dan ook wel weer heel leuk is natuurlijk, maar dat roze hè, dat roept mij stiekem toch altijd weer ;)
    En hier dus de hele dag regen, regen en nog eens regen.
    Groetjes, wendy

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedankt! :D Jaaaa, gaaf hè. Dat krukje heb ik al 86 jaar ongeveer, whahaha. Ik vind dat bruine heel mooi bij de flamingo passen :) Maar ik ben altijd aan het schuiven met meubels en spulletjes. Dan ben ik qua roze gelukkig niet de enige, al moet ik wel echt toegeven dat ik heel blij ben dat ik nu geen roze muren meer heb. Die kwamen toch wel heel erg op me af hoor.

      Liefs,
      Lola

      Verwijderen
  3. Hij is echt geweldig!! Mijn dochter is ook helemaal into flamingo's, dus hij staat ook op mijn to do-list!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel :D Dan is de c2c-flamingo denk ik ook écht iets voor je dochter :) Wanneer ga jij deze flamingo maken? Ik ben echt benieuwd naar jouw versie!

      Verwijderen
  4. Bij ons, het zuiden van West-Vlaanderen, België niks van sneeuw, en daar ben ik niet rouwig om!
    Je flamingo is echt heel mooi! Knap haakwerk!!!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hier ligt nu ook een ieniminibeetje, sneeuw vind ik leuk. Ik houd er alleen niet van als het zo glad is.
      Dankjewel :D

      Verwijderen
  5. Toch geluk doorzetter!!!��

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Jazeker, maar het heeft me een hoop frustraties gekost hoor ;)

      Verwijderen
  6. AMAZING! Do you have a pattern for this?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Thank you!! It's a pattern from Vanessa Mooncie in the book 'Crocheted Wild Animals: A Collection of Cuddly Creatures to Make from Scratch' But instead of the feathers she describes in the pattern, i've used to crocodilestitch :)

      Verwijderen
    2. Thank you! I' try to find the book... Your idea of the croco stitch is simply wonderful..... Congrats!

      Verwijderen
    3. You're welcome :) Maybe you can find the book on Amazon or something :)
      Someone told me to try the crocodilestitch, so i won't take the credits for it, that's not fair, huh :)

      Verwijderen
  7. Ze is heel erg mooi geworden,geniet er lekker van ik vind het zo'n mooi patroon en geniet na 2 jaar nog steeds van mijn flamingo op mijn hobbyzolder,kan er echt geen afstand van doen,ha,ha

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel :D Ik heb haar in de woonkamer staan nu, maar ik denk dat ze met de tijd verhuist naar de slaapkamer. Maar die wil ik eerst opknappen, whahahaha.
      Gelukkig hoef je er geen afstand van te doen, en anders kan je er altijd nog eentje haken :D

      Verwijderen
  8. Ze is heel erg mooi geworden,geniet er lekker van ik vind het zo'n mooi patroon en geniet na 2 jaar nog steeds van mijn flamingo op mijn hobbyzolder,kan er echt geen afstand van doen,ha,ha

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat een mooie flamingo en wat een mooie kleuren heb je gebruikt. Mag ik vragen wat voor garen je hebt gebruikt en hoeveel bolletjes per kleur? Zit er ook over na te denken om hem te maken nu ik jou flamingo heb gezien

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel!! Ik heb de flamingo gehaakt op haaknaald 2,5 met Catania en Phildar 3. Voor het lijf en de pootjes had ik beide twee bolletjes nodig en voor de veren een halve bol regenbooggaren. Die is, als ik het me goed herinner, van Lana Grossa :)
      Ik heb de veren wel anders gedaan dan het patroon hoor, ik kwam er écht niet uit, maar met de krokodillensteek is het net zo mooi. Ik ga binnenkort nog een flamingo haken, maar dan helemaal met regenbooggaren, als verjaardagscadeau voor een meisje dat 5 wordt :)

      Liefs,
      Lola

      Verwijderen

Bedankt voor de leuke reacties, ik lees ze allemaal met heel veel plezier!