donderdag 11 april 2013

Granny dekens en héél veel afhechten

Yup, het is een feit; ik ben bezig met het haken van mijn allerallerallereerste deken :D Gewoon van simpele granny's in pasteltinten. Ik moet er nu nog 10 squares haken en dan issie af ^^ Ik heb gister wol gekocht, van Scheepjes en oNLine. Oh my, wat voelde ik me de koning te rijk met een hele tas vol wol! En ik ben er meteen aan begonnen zodra ik thuis was. Ben nu al verliefd op al die mooie kleuren en het resultaat <3 En dan ben ik nog niet eens klaar, want ik haak tussen de bedrijven door steeds een stukje. Het is de bedoeling dat de deken 3x4 vierkanten wordt. Dat lijkt me groot zat, maar misschien haak ik nog wel verder als ik eenmaal op dat punt aanbeland ben ;)
Alleen het afhechten van al die draadjes staat me zó ontzettend tegen altijd. Ik probeer het per granny meteen te doen, maar het blijft veel. Van alle afgehechte draadjes zou ik alsnog een wolwinkel kunnen beginnen, whahaha.
Dit is het resultaat tot nu toe, snoezig hè? En ja, het hertje sméékte om ook op de foto te mogen ;) Nee hoor, grapje. Maar ik vind hertjes gewoon zo leuk. Can't help it. Vooral die parelketting maakt haar zo schattig.

Jullie weten vast nog wel dat ik bezig ben met een regenboogkussen. Het plan was om stof aan de achterkant te doen, maar ik heb besloten om toch voor een gehaakte achterkant te gaan. Dan kan ik me meteen helemaal uitleven met kantjes en bandjes en mooie knopen :D En voor mijn man ga ik er ook eentje haken, maar dan met zwart als basis in plaats van met wit. Ik denk, nee ik weet zeker, dat dat een heel gaaf effect geeft.

Oh ja, ik zou het leuk vinden als jullie me ook gaan volgens op pinterest, dan kan ik meteen jullie prikborden bewonderen. Toch blijft het iets magisch hoor, dat pinterest, ik zie zóveel leuke dingen en ik kan er uren doorbrengen. Mijn man vind mijn nieuwe verslaving alleen niet zo ;)

Nou, ik ga even aan de slag in huis en bedenken wat we vanavond gaan eten. Dat is een dagelijks drama hier, want ik heb nooit zoveel inspiratie en de supermarkt is altijd half geplunderd. Nou zou ik ook naar een andere supermarkt kunnen gaan natuurlijk, maar dat ligt niet op de route van school naar huis en dat vind ik zonde van mijn tijd ;) Jaja, ik kan af en toe heel moeilijk zijn, whahaha.

Fijne dag allemaal!
Liefs,
Lola


8 opmerkingen:

 1. Reacties
  1. Dankjewel :D
   Als ik in dit tempo doorhaak is de deken dit weekend al af ^^

   Verwijderen
 2. Stoer van je dat je aan een deken bent begonnen. Staat bij mij ook nog op de lange, lange lijst van wat ik nog wil :) en dat afhechten is en blijft een rot klusje.
  Je hebt welnhele lieve kleurtjes uitgekozen.
  Liefs, Melanie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankje :D Ik ben ontzettend blij dat ik er aan begonnen ben! Nu durfde ik het eindelijk aan, maar dat komt vooral omdat ik nu veel sneller haak dan in het begin. Ik hoef nu nog maar 8 granny's, dus dit weekend is mijn deken wel klaar. Het enige wat ik niet wil is dat er twee keer dezelfde granny tussen zit ;)

   Liefs,
   Lola

   Verwijderen
 3. Wat een mooie kleuren bij elkaar!
  Je ziet het, ik hem jouw blog ook gevonden, leuk hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel :D
   Ik wil je graag volgen, maar ik kon de 'volg-knop' niet vinden.

   Verwijderen
 4. Wat een mooie en gezellige kleurtjes! En dat hertje!!:) zag dat de deken nu bijna af is, ik volg je ook;) shop ze vandaag! Suus

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel :D Dat hertje heb ik een paar jaar terug bij de kringloop gescoord en zelf een parelketting om gedaan.
   Mijn deken is nu inderdaad bijna klaar en ik ben nu al trots op het resultaat.
   Wat leuk dat je me nu ook volgt zegt!

   Liefs,
   Lola

   Verwijderen

Bedankt voor de leuke reacties, ik lees ze allemaal met heel veel plezier!