woensdag 19 maart 2014

Ripple kussen en balkon opknappen

Ik ben bezig met een ripple kussen, heb nu nog niet zoveel gedaan hoor, maar ik ben pas een half uurtje bezig. De dag liep totáál anders dan gepland, whahaha. Vanmorgen was er koffieochtend bij mijn zoon op school en mochten we een lesje meedoen. Het ging over de wereld en wat er anders is in andere landen. Mochten we meteen Vader Jacob in alle talen gaan zingen. Nou heb ik niet de mooiste zangstem ter wereld, dus ik sloeg een rondje over ;) Toen school uit was bleek mijn zoon een lekke band te hebben en moesten we naar huis lopen. We hadden er een fantastische wandeling, inclusief picknick, van kunnen maken. Ware het niet dat er lekkage is in de keuken en daar iemand voor kwam kijken op een onmogelijke tijd. Dus voor mij werd het verplicht in huis blijven en mijn zoon speelt lekker buiten. Heel jammer, want vanmiddag wilde ik met hem naar de kapper en naar de markt om stof te halen voor een shirt wat ik voor mezelf wil naaien. Ach ja, de markt is er iedere week en in mei ga ik naar het Stoffenspektakel waar ik mijn slag hoop te slaan.Duurt alleen nog zo lang *zucht*

Oké, terug naar het kussen. Aangezien ik thuis moest blijven ben ik maar gaan haken. Ik heb zóveel restjes dat ik besloot een kussenhoes te gaan maken. Het is ongeveer 40cm breed, dus het is zo af. Ik denk dat ik hem gewoon helemaal haak en geen stof aan de achterkant doe. Want dan kan ik mijn mooie knopen ook is een keer gebruiken.

Trouwens, het balkon gaan we ook helemaal opknappen. Er komt een houten vloertje te liggen en de schutting wordt helemaal dichtgemaakt. Kunnen er ook geen mensen meer naar binnen kijken. Ooooh, ik heb er nu al zin in. En en en, voor op het bankje kan ik dan nóg meer kussen maken. Ik wil sowieso een lang kussen maken met een hoes van stof en dan gewoon een plak (geen idee hoe je dat anders moet noemen) schuimrubber als vulling. En gehaakte kussens om op te zitten. Ik moet ook mijn bloemzaadjes nog zaaien en ik wil naar de plantjesmarkt om al mijn plantenbakken te vullen. Oh my, waar moet ik überhaupt de tijd vandaan halen ;)

Fijne dag allemaal!
Liefs,
Lola

2 opmerkingen:

  1. Wat leuk dat je dit zelf helemaal kan maken! Trouwens, ik ben ook van plan om mijn balkon helemaal op te knappen! Heb al een mooie balkonvloer gelegd, en wil de balustrade nog een leuk kleurtje geven. Hopelijk is het in het voorjaar helemaal af!

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor de leuke reacties, ik lees ze allemaal met heel veel plezier!